09/10 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Esther Jong - WaarBenJij.nu 09/10 - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Esther Jong - WaarBenJij.nu

09/10

Door: Es

Blijf op de hoogte en volg Esther

17 Januari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hallo lieve thuisvrienden!

Nou het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe update, vanuit Nieuw Zeeland deze keer! Eerst maar eens een heel goed en fijn 2010 gewenst, ik hoop dat jullie allemaal een superavond hebben gehad en wens jullie veel sterkte met het houden aan de new years resolutions!:)

Kerst vierden wij in Sydney, samen met Natasha die we kennen uit het Shangri La. Op een wel erg druilerige kerstochtend zaten we in de bus op weg naar Bondi Beach, en toen we aankwamen was het bezaaid met kerstmutsen en dat gaf toch wel de nodige kerstkriebels! Omdat het toch echt ging regenen zijn we niet al te lang gebleven en snel naar huis gegaan waar we heerlijk hebben gegeten en gedronken. Voor mij was het helaas een non alcoholische kerst want ik had ergens een tropische infectie aan mn been opgelopen dus ik zat lekker aan de antibio! 2e kerstdag wat hier Boxing Day heet wordt niet echt gevierd maar werkelijk waar iedereen gaat winkelen dus hebben wij ook maar weer eens de nodige dollars uitgegeven aan brul wat we niet nodig hebben. Toen was het alweer 31 december... Ronde een uurtje of 9 meldden wij ons bij een erg fancy kantoorgebouw waar we op de 32ste verdieping een nog fancier feestje hadden! Bij Jean Phillipe (waar we de eerste paar dagen hadden gelogeerd) was er een feestje op kantoor en wij waren uitgenodigd.. we hebben heerlijk aan de oesters, sushi, kreeft en Veuve Clicquot gezeten en het vuurwerk gezien vanaf een erg exclusief plekje. Er kwam zelfs nog een aboriginal band optreden dus het was erg geslaagd. Daarna snel een taxi gepakt naar Bondi Beach om de avond af te maken op een groot feest met lamme lui, maar wel met Carl Cox en Roger Sanchez dus dat maakt veel goed! De rest van de dagen in Sydney hebben we vooral lekker niks gedaan en ons mentaal voorbereid op ons reisje naar NZ!

En daar zijn we nu! We reizen rond met Magic, een travellers network zoals ze zichzelf noemen. Dat houdt in dat we elk moment in de Magicbus kunnen stappen en dat onze accomodatie geregeld is maar dat we wel de vrijheid hebben om het zelf in te plannen.. erg chillax dus!:) We zijn begonnen in Auckland maar daar was erg weinig te beleven dus zijn gelijk de volgende dag naar The Bay of Islands gereden. We zijn 3 dagen in Paihia gebleven, een kustplaatsje waar het vooral lekker weer was. Er scheen een erg mooie waterval te zijn dus wij huurden een fiets (jawel) en na 10 minuutjes cruisen kwamen we aan bij het begin van de wandeling. Na een prachtige 1,5u wandelen door bos en mangrove hoorden we ineens een gil en zag ik vooral veel bloed. Karin, altijd rustig van aard stootte namelijk haar teen tegen een rotsblok omhoog en had haar topje er los aanbungelen.. gelukkig viel het erg mee met de pijn (bikkel) maar waren wij wel genoodzaakt onze trektocht te beeindigen. Achteraf gezien hadden we het denk ik ook niet getrokken om nog 2u verder te hiken (en dan ook nog 3u terug) maar in ieder geval was het een erg mooi stukje NZ! Als je hier namelijk iets kan is het hiken, iedereen heeft hier de grote hikeschoenen aan de backpack bungelen en er zijn werkelijk waar overal waar je komt hiketochten. Wij behoren helaas niet echt tot de categorie 'de paden op de lanen in' maar proberen er toch zoveel mogelijk van te maken. Het fijne aan de Magic bus is dat je along the way bij heel veel mooie plaatsjes stopt (ik ben gestopt met fotos maken van uitzichten want ze zijn allemaal mooi!) en dat je, als je niet een klein tukje doet onderweg, ook nog wat opsteekt van de buschauffeurs. Na een verplicht nachtje Auckland gingen we door naar Rotorua waar we ook weer 3 nachten zijn gebleven. Hier hebben een Maori dorp bezocht waar we een beetje bang werden van de warriors die de Haka deden. Dit een een soort van strijddans om de vijand te intimideren maar ze gebruiken het zelfs bij Rugby (Tip; typ even haka in op youtube en oordeel zelf) maar was het erg interessant te leren over hun cultuur. Rotorua is een dorpje waar er veel zwavelgeisers zijn dus stonk het vreselijk maar we raakten er aan gewend! Ook hebben we nog geraft, wat vooral neerkwam op vreselijk veel lachen want Karin zat natuurlijk weer voorin met een erg gezette Ozzie en kreeg bij elke waterval de volle laag. Het was wel echt ontzettend stoer om te doen en we hebben zelfs een waterval van 7 meter (!!!!!) overleefd zonder om te kieperen! Na Rotorua zijn we doorgereden naar Waitomo wat bekend staat om het Black Water Raften. We werden in een erg dik wetsuit gehesen, laarzen aan, helm op met lichtje en hup.. de grot in! Met een opblaasband waar we in dobberden hebben we een heel parcours ondergronds (65 meter!!) afgelegd. Wel ontzettend mooi want zodra iedereen zn lichtje uitdeed zat het ineens helemaal vol met glowworms, het leek wel een sterrenhemel zoveel! Je moet er alleen niet teveel bij stilstaan dat je onder de grond zit in een wel erg smalle tunnel en dat de uitgang nog veel meer watervallen verderweg is maar goed.. het was het wel waard! Na een nachtje waitomo reden we door naar Taupo, waar niet veel te doen was naast de kroeg in s�avonds. Na een vreselijk lange maar vooral erg mooie busreis kwamen we aan in Wellington, de hoofdstad. Daar zijn we nu nog steeds en het weer is echt om van te huilen. Zo bereiden we ons vast voor op Holland denk ik dan maar. Toen we de stad inreden zagen we iedereen op straat met jassen en dichte schoenen want het is ook erg fris moet ik toegeven. Gelukkig heb ik welgeteld 1 vest bij me dus dat wordt nog leuk! Wel hebben ze hier in een supermarkt een afdeling met Nederlandse dingen zoals Calve mayonaise, ontbijtkoek, hagelslag en appelmoes!

Morgen gaan we met de ferry naar het zuidereiland waar we nog veel meer moois gaan doen zoals het Abel Tasman national park, een glacierhike, een zeiltocht door de fjorden, stargazing en vooral heel veel mooie natuurlandschappen zien! Want een ding is zeker, het is hier echt prach-tig mooi! Hoe de rest van de reis verloopt lezen jullie als ik weer in Sydney ben!

Tot over HEEL snel want het is nog maar 50 dagen ofzo:)
Dikke kus

PS Ik kan geen fotos plaatsen, ik heb redelijke issues met de computer maar het wil maar niet lukken! Dus sorry daarvoor, probeer ze er zo snel mogelijk op te zetten!

• 17 Januari 2010 - 02:59

Esther:

Nou toch nog gelukt met de foto's!!:)

• 17 Januari 2010 - 08:32

Stephanie:

Le Blonde, wat een spannend verhaal weer, zo veel meegemaakt en gezien!! Jullie o&n was wast geweldig als ik dat zo lees! En wat een mazzel dat jullie die man zijn tegen gekomen.. Kan niet wachten tot je terug bent!! Heel veel plz nog.
    Liefs Bef

• 17 Januari 2010 - 09:30

Amy:

wow dat is pas natuur zeg! Mooie foto's! Al wacht ik nog wel op je rafting actiefoto's he! Geniet ervan lieve zus en tot (relatief) snel!

liefs Amy

• 17 Januari 2010 - 09:33

Mem:

Fijn om weer een verhaaltje te lezen en mooie foto's!

xxxxxxx mem

• 17 Januari 2010 - 09:41

Loes:

ES!!
    Ben je echt zo dicht bij die vogel geweest?!
    Brrrrrrr..

Tot snel lief:D

xoxo

• 17 Januari 2010 - 14:35

Anja DeBoer:

Hoi Es, wat weer een mooi verhaal en schitterende plaatjes. Tot over 52 dagen!!!!

• 17 Januari 2010 - 15:09

Chiel:

Blijft altijd leuk om te lezen meissie! Kusj

• 17 Januari 2010 - 20:09

Rian:

Essie!
    Wat is het daar ook mooi zeg!! Hoop voor je dat het weer wat beter wordt!
    Ik mail je snel lief!
    knuffel en xx