Sawasdee!
Door: Es
Blijf op de hoogte en volg Esther
19 Februari 2010 | Thailand, Bangkok
Lieve allemaal,
Nou en toen was ik zomaar in Thailand! Na ons laatste avondje Sydney hebben we afscheid genomen van ons geliefde Australie en dat voelde best even raar, we hebben zoveel herinneringen daar! Maar het was tijd om te gaan dus hup; naar Thailand!
We hebben de eerste 3 dagen in Bangkok gezeten, wat echt vreselijk druk was en vol backpackers en ander reizend volk. We zaten op Kao San Road wat het mekka scheen te zijn voor backpackers en dat ook was! Vol barretjes, winkeltjes, massagesalons en natuurlijk OVERAL eetstalletjes. Je kunt hier werkelijk waar om de 2 meter eten halen, gelukkig smaakt het best goed allemaal:) De 2e dag kwam Natascha aan en zijn we in de TukTuk gestapt want we wouden naar de floating markets. We hadden 2 over enthousiaste tuktukdrivers die ons afzetten bij een haventje waar we op de boot moesten/konden om de 'iets kleinere, maar nog steeds mooie' floating markets te gaan. Nou ja, goedglovig als we zijn gingen we in de boot en maakten we een heel mooi ritje door bangkok maar we moesten het met welgeteld 1 vrouwtje in 1 bootje doen als 'floating market'. Op de weg terug naar huis stopten we bij 3 verschillende tailorshops waar ze ons maatpakken aan probeerden te smeren, maar de driver kreeg coupons als hij daar klanten heenbracht. We voelden ons redelijk voor de gek gehouden maar ja, zo werken dingen hier blijkbaar en het had ook wel weer zn charme! We hebben in ieder geval veel moois gezien!
Maar het kost hier allemaal geen drol en over werkelijk ALLES valt te onderhandelen. Dus wij staan als professionele afdingers op de markt mooi spul aan te schaffen en we zijn er nog goed in ook.:) Weglopen heeft altijd een positief effect hebben we geleerd, dan is het toch ineens 'ok! ok! special price for u my friend'
Zo heb ik me een uur laten masseren, een manicure/pedicure gehad en mn benen laten waxen voor wel 10 euro in total!! We voelen ons hemeltjerijk hier en kijken dan ook niet echt wat we uitgeven want een 'dure' dag voor ons is alsnog maar 20euro. Maar goed, die avond zijn we naar een ping-pong show geweest waar we veel over gehoord hadden en ja, dan moeten wij daar natuurlijk ook heen. Ik zal er niet te veel op ingaan maar laten we het er maar op houden dat er pingpongballen (en andere attributen..) in- en uit gingen op plekken waar men nooit een pingpong bal zou moeten hebben. Dat is namelijk wel echt de andere kant van het toerisme hier en we hebben er nog best moeite mee om dat te accepteren. De straten staan vol met ladyboys en straathoertjes en alles is wel mogelijk zolang je er geld voor neerlegd. Maar wat ik het vreselijkst vind zijn al die vieze, dikke, oude (duitse) mannen die met 20-jarige thaise poppetjes in de hand lopen van, kijk mij eens the man zijn, terwijl hij haar ook maar gewoon gekocht heeft. Maar goed, genoeg over het sextoerisme, er is namelijk veel meer moois:)
We zijn na Bangkok met de nachtbus naar Chiang Mai gereden waar we eenmaal aangekomen in de vroege ochtend direct in het busje konden want wij gingen op een olifant de jnugle in:) Nog best eng want die beesten zijn ECHT heel erg groot maar het was een fantastisch ritje! Daarna na een dorpje gegaan waar ze zelf de mooiste scarfs en doeken weefde, echt prachtige om te zien! Daarna doorgewandeld naar een waterval en uiteindelijk op een bamboevlot een ondiep riviertje af geraft, het was echt een hele mooie dag! Helemaal kapot kwamen we aan bij ons hotel en zijn na een klein dutje lekker uit eten geweest (op straat:)) en gestruund op de nachtmarkt wat wel de wereldwinkel leek maar dan 100x zo groot! De volgende dag Chiang Mai nog even ingeweest waar we een schooltje hebben bezocht en toen weer in de nachtbus terug naar Bangkok. Leuk was dat we aankwamen de volgende ochtend, geknakt en gebroken om diezelfde avond WEER in de nachtbus te gaan op weg naar Phuket. Mensen die mij een beetje kennen kunnen zich wel voorstellen hoe ik was die ochtend in Phuket:) Maar we hadden een prachtig hotel en na een heerlijke douche zijn we Phuket ingegaan. Raar om te beseffen dat 6jaar geleden hier de Tsunami was maar je merkt er weinig meer van! Phuket was echt ongelofelijk touristisch en trok vooral de eerder genoemde ouwe Duitsers aan. Ik had net zo goed in Spanje aan de Costa's kunnen zijn want heel anders was het niet! We hebben daar de rest van onze trip geregeld bij het liefste oude homo'tje ooit die alles voor ons uit heeft gezocht. 2u later en dik 300e lichter hadden we wel al ons vervoer en accomodatie (in LUXE hotels, jawel) geregeld en zelfs onze vlucht terug naar Bangkok. ALs je het dan zo bekijkt is het een total bargain!:)
Nu zijn we op Ko Phi Phi wat zo ontzettend mooi is, een waar paradijsje. Doet ons een beetje aan Fiji denken maar dan anders haha! Hier zijn we 6 dagen waar we niks aan gaan doen dan in de zon liggen en cocktails drinken. Dat is uberhaupt een beetje het motto voor de rest van de tijd hier, nog even niksen voordat het serieuze leven weer begint straks! Wat al over minder van 3 weken is dus de tijd vliegt maar weereens!
Tot wederhorens lieve allemaal!!
Kus uit prachtig Thailand
Tot wederhorens lieve allemaal!!
Kus uit prachtig Thailand
19 Februari 2010 - 13:10
Mnon:
es!
ik ben zo jaloers, terwijl jij met je lekker gebruinde kont op het strand ligt, zit ik op mn kamer te studeren met de verwarming hoog en licht geiriteerd doordat mijn buurjongen hard mee zingt met zn muziek :-) (muziek en zang zijn verschrikkelijk).
Goed dat je weg bent uit Phuket trouwens, het enige leuke daar is de travestietenshow. Geniet maar lekker van je eilandje, en kom lekker uitgerust naar Utrecht!
xx -
19 Februari 2010 - 13:10
Amy:
zussie! Wow wat een cultuurshock vergeleken met Oz he! Je ziet er goed uit met die olifant:P. Geniet er nog van die laatste weken, wij zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor je thuiskomst! Pas goed op jezelf en je spullen en tot bijna!
liefs Amy -
19 Februari 2010 - 13:54
Loes:
Wat ben je bruin!!
En ik begin nu bijna gek te worden zo erg mis ik je dus kom vooral snel naar huis;)
Hou van jou
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
19 Februari 2010 - 16:01
Rian:
Jeetje das weer een hele andere wereld dan australie zeg!! Geniet van je laatste weekjes! Ik heb vannacht mijn laatste nachtje groningen gehad! Spreek je snel weer!!
Kusje! -
19 Februari 2010 - 16:48
Anja De Boer:
Geniet er van de laatste dagen!!!!!Tot 10 maart. -
19 Februari 2010 - 21:36
Chiel:
Moet wel een hele verandering zijn zeg!
Nog maar ff en dan kom je alweer naar 't ozo gezellige koude kikkerlandje... Das ook wel weer gezellig
Genier maar van die lekkere dikke fatsige duitsers, maar daarvoor hoef je niet naar Thailand, die zijn hier ook wel...Bah.. -
20 Februari 2010 - 08:30
Mem:
Blij weer even wat gehoord te hebben.Een week zonder bericht is toch wel wat lang. totaal andere wereld daar!
xxxxx mem -
20 Februari 2010 - 16:05
Mari :
Ooh doe mij ook zo'n geweldige aanbieding, heerlijk zeg zon massage etc (en trouwens, wie is dat mannelijke schoon naast je;)?). Geniet nog even van de chillheid daar, tot heeeeeel snel wiehoee! Dikke kus van Mar en ook een dikke tut van mn mem! -
23 Februari 2010 - 20:18
Tien:
Hey lieve Esje!! Ik pis um natuurlijk om die pingpongshow. Heb overal op internet gezocht voor beelden MAAR DIE ZIJN ER NIET!!!!Over 15 daagjes staan jullie al weer hier. ZO RAAR!! Ben benieuwd wat je gaat doen en hoe je weer gaat acclimatiseren. Drink een lekker cocktail op mij en geniet er nog dik van!!
Dikke brasa Tineke!!!! -
01 Maart 2010 - 11:38
Lee:
lieverd,
wat heerlijk nu in thailand! En ooh wat een verhaal weer... die voetmassage is nogal jaloersmakend en vooral omdat ik nu in regenachtig NL aan de scriptie zit.. tja verschil moet er wezen!
Enjoy de laatste daagjes.
Dikke zoen -
02 Maart 2010 - 09:58